Takaisin projektilistaukseen

Suomenlahti-kylä

Tervetuloa Suomenlahti-kylään Kotkan Meripäiville!

Sassa_Stenroos_vastavalo_fi_royalty_free_muoks

  • Missä: Kotkan kantasatama, Pohjoislaituri kartta
  • Milloin: pe & la 25.-26.7. klo 10-18

Vuonna 2014 vietetään Suomenlahden teemavuotta, joten Suomenlahti on tänä vuonna näkyvästi läsnä myös Meripäivien tapahtumatarjonnassa. Suomenlahti-kylässä esittäytyy laaja kirjo meriympäristön ja meriturvallisuuden asiantuntijoita ja toimijoita, joilla on tuomisinaan tietoa ja elämyksiä monessa muodossa: paikalla on mm. vuorovaikutteinen Suomenlahti-näyttely, vinkkejä meriympäristön havainnointiin ja eväitä siihen millaisin keinoin meren tilaan voidaan vaikuttaa. Näyttelyissä pääsee kurkistamaan niin mikroskooppiin kuin aaltojenkin alle, sekä testaamaan lajistotuntemustaan. Täällä voit kuulla viimeisimmät uutiset meren tilasta ja kalakannoista suoraan tutkijoilta ja asiantuntijoilta, sekä ajankohtaisista aiheista merenkulun ammattilaisilta, viranomaisilta ja kansalaisjärjestöiltä.

Suomenlahti-kylän esiintymislavalla kuullaan mielenkiintoisia tietoiskuja mm. kalakannoista, kansallispuistosta, ympäristökasvatuksesta ja tuntemattomasta Suomenlahdesta. Lisäksi Save the Baltic Sea Festivaalin taiteellinen johtaja, sellisti Seeli Toivio esiintyy Suomenlahti-kylässä lauantaina. Tutustu ohjelmaan täällä!

Tapahtuman yhteydessä on myös mahdollisuus vierailla tutkimusalus Arandalla, jonne on yleisöllä vapaa pääsy pe klo 10-16, ja la klo 10-18.

Luvassa on siis innostavaa Suomenlahti-tietoutta! Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen, tervetuloa mukaan!

Muu Meripäivien ohjelma löytyy täältä.

GoFY_meripaivat_merikotka_kotka