Takaisin projektilistaukseen

Suomenlahti-kylä

Osallistujat

Sassa_Stenroos_vastavalo_fi_royalty_free_muoks

Suomenlahti-kylästä löydät seuraavat tahot:

Kaakkois-Suomen ELY-keskus:

 • Tarjolla mm. Suomenlahden lajien tunnistusta, mökkiläisten jätevesiasiaa, mahdollisuus tutustua Suomenlahden tilan seurantatietoihin Oiva-palvelussa, tietoa kestävästä kalastuksesta!

Kotkan ympäristöseura ry

 • Yhdistyksen tarkoituksena on toimia viihtyisän ja terveellisen ympäristön puolesta. Vaikka yhdistyksen kotipaikka on Kotka, toiminta ulottuu myös muualle Kymenlaaksoon ja koko Suomeen. Tervetuloa tutustumaan toimintaan, mm. kansallisen kaupunkipuiston kaavoitukseen liittyen!

Kymen Vesi Oy

 • Miltä näyttää mikroskoopissa vesinäyte vedenpuhdistamolta? Miten vedenpuhdistus tapahtuu? Lisätietoja tästä tärkeästä Suomenlahden tilaan vaikuttavasta toiminnasta paikan päällä!

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja Merikotka-tutkimuskeskus

 • Kiinnostaako vesistömatkailun kehittäminen? Miten veneilystä saataisiin turvallisempaa ja ympäristöä vähemmän kuormittavaa? Ideoita otetaan vastaan! Seuraa Merikotkaa myös Facebookissa ja Twitterissä!

Kymijoen Vesi ja Ympäristö ry

 • Merialueen tilaan vaikuttaa myös se mitä valuma-alueella tapahtuu. Yhdistys on paikalla kertomassa omasta tutkimustoiminnastaan sekä merellä että järvillä. Neuvo-hanke opastaa hajajätevesien käsittelyssä.

Luontokoulu Haili

 • Luontokoulussa opitaan itse tekemällä ja tutkimalla: millaisia eliöitä Suomenlahdelta löytyy, ja miten niitä voi kotikonstein havainnoida?

Meri-Kymen Luonto ry

 • Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys on Suomenlahti-kylässä esittelmässä toimintaansa ja tekemässä Suomenlahtea tunnetuksi.

Metsähallitus / Luontopalvelut

 • Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon pääsee nyt tutustumaan pintaa syvemmältä, kun Metsähallituksen tutkijat ja heidän tutkimuskohteensa saapuvat Suomenlahti-kylään! Lisää tietoa itäisen Suomenlahden kansallispuistosta löytyy mm. Luontoon.fi -sivustolta, kansallispuiston virtuaaliesittelystä tai  Facebookista, mutta kannattaa ehdottomasti tulla myös paikan päälle tutustumaan!

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

 • RKTL rakentaa parhaillaan kaikille avointa verkkopalvelua, johon kootaan tietoa kalastuksesta, saaliista, hylkeistä ja kalankasvatuksesta. Tule tutustumaan verkkopalveluun ja keskustelemaan kalastuksen asiantuntijoiden kanssa!

Seaventures

 • Tietoa merenkulkualan koulutus- ja uramahdollisuuksista!

Suomen varustamot ry

 • Miltä näyttää Suomenlahden merenkulku varustamon näkökulmasta? Millaisia innovatiivisia ratkaisuja meriliikenteen ympäristövaikutusten pienentämiseksi voidaan tehdä? Meriaura ja Langh Ship ovat paikalla kertomassa lisää!

Suomenlahti-vuosi 2014 / Suomen ympäristökeskus

 • Astu laivaan! Tutkimusalus Arandan avoimet ovet Kotkassa pe klo 10-16 ja la klo 10-18! Kiertävä Suomenlahti-näyttely esillä Suomenlahti-kylässä. Tarjolla myös tietoa siitä, miten ympäristöhavaintoja voi tehdä mobiilisovellusten avulla. Suomenlahti-vuosi löytyy myös Facebookista ja Twitteristä.

Suomenlahti-kylän meriaiheisen sisustuksen on suunnitellut ja toteuttanut SOTEK-säätiö.

Takaisin Suomenlahti-kylän sivulle