Piirrä vieraslajeista!

Osallistu Itämeri-kylän järjestämään vieraslaji-piirustuskilpailuun!

Voit vapaasti käyttää erilaisia piirustusvälineitä (värikyniä, vesivärejä, tusseja ym.), kunhan piirroksessasi on kuvattu vieraslaji, joka on joko todellinen tai jonka olet itse keksinyt.

Mitä ovat vieraslajit?

Vieraslajit ovat levinneet Suomenlahdelle ihmisen toiminnan tuloksena, lähinnä meriliikenteen mukana. Suomenlahden veden vähäsuolaisuus ja kylmyys rajoittavat monien sinne saapuvien vieraslajien menestymistä. Silti uusia lajeja asettuu Suomenlahdelle tasaisesti.

Vieraslajit eivät välttämättä aiheuta haittaa ympäristölleen, mutta ovat usein tehokkaita kilpailijoita paikallisten lajien kanssa ja muuttavat alkuperäistä eliöyhteisöä. Vuoteen 2015 mennessä Suomenlahdella on havaittu 38 vieraslajia.

Voit tutustua vieraslajeihin tarkemmin vieraslajiportaalissa http://vieraslajit.fi

Näin voit osallistua: Lähetä piirroksesi osoitteeseen Merikotka-tutkimuskeskus, Keskuskatu 10, 48100 Kotka. Merkitse kuoreen teksti ”Vieraslaji”.

Kirjoita teoksesi taakse: nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, ikäsi, osoitteesi sekä vanhempasi yhteystiedot (nimi ja puhelinnumero). Voit kirjoittaa myös piirustuksen/eliön nimen, jos olet keksinyt sellaisen.

Arvomme kaikkien osallistujien kesken 10 palkintoa. Kaikkien osallistujien työt ovat esillä Itämeri-kylässä Kotkan Meripäivillä. Arvonta suoritetaan Itämeri-kylässä sunnuntaina 29.7. klo 13.

Säännöt:

Osallistua voivat Kotkan koululaiset ja Kotkassa asuvat lapset. Kukin kilpailija voi osallistua kilpailuun yhdellä työllä. Piirustuksen tekniikka on vapaa (värikynä, tussit, vesivärit tms.) Teoksen koon tulee olla A4.

Kilpailuaika on 3.5.–29.7.2018.

Osallistumalla kilpailuun hyväksyt, että työsi voidaan julkaista Merikotka-tutkimuskeskuksen viestintäkanavilla (internet, sosiaalinen media, painotuotteet). Piirtäjän nimi tai nimimerkki mainitaan julkaisun yhteydessä.

Arvonnan voittajat julkaistaan Facebook-sivullamme, kun arvonta suoritettu. Voittajille ilmoitamme myös henkilökohtaisesti.

Huom! Piirustuksia ei palauteta.

Osallistujatietoja käytetään arvonnan suorittamiseksi sekä voittajien tavoittamiseksi. Kaikki kerätyt henkilötiedot tuhotaan ja poistetaan kilpailun ratkettua, kun voittajille on ilmoitettu asiasta. Henkilötietoja ei luovuteta edelleen kolmansien osapuolien käyttöön.